Поиск

Подари ребенку книгу «Ажэжьым и жьакIэр». Сабийм «Ажэжьым и жьакIэр» тхылъыр ет


Меньше года назад в Москве вышла книжка для детей "Ажэжьым и жьакIэр" со стихотворениями Арсена Гергова. Для адыгоязычной детской аудитории данное издание является первой, напечатанной на твердом картоне. Такое качество материала обеспечивает книге долговечность. Разработкой дизайна книги занималась Милана Халилова, которая курирует это же направление в детском журнале "Нур", издаваемом в Кабардино-Балкарии. Презентация книги проходила в Арт-центре Мадины Саральп. Вот, кстати, передача, подготовленная нами на основе видеоматериалов, предоставленных Василием Зарубой:

Как пояснила автор проекта Амина Урусова, причиной к изданию книжки послужила катастрофическая нехватка подобной литературы на адыгском языке. Молодая мама, проживающая в Москве, на себе ощутила данную проблему и при спонсорской поддержке супруга Мурата Курашинова  смогла довести задуманное до конца. Тираж книги составил 1000 штук. Не знаю, сколько из этого количества было продано, но основная часть издания, насколько я понимаю, еще не распродана. В случае полной реализации книг, вырученные деньги будут потрачены на очередной подобный проект. Я призываю каждого, у кого есть маленькие знакомые, купить им по одной такой книге. Стоимость — 200 руб.

В Нальчике книги можно приобрести в следующих местах:
— магазин "Sifo Store" (находится в Арт-центре Мадины Саральп по адресу ул. Лермонтова 2а);
— магазин "Разумники" (ул. Толстого 94);
— книжный магазин (ул. Хуранова 1);
— ТРЦ "Дея", отдел канцелярских товаров (ул. Кирова 320);
— магазин адыгских сувениров Адыгэ унэ (ул. Ленина 40)

В г. Москва, с доставкой по РФ книгу можно купить на сайте "Кавказские умельцы"  (http://kavkazstore.ru/books).

Если у вас есть предложения по поводу реализации этой книги, буду рад их выслушать.

Сабийм "Ажэжьым и жьакIэр" тхылъыр ет

Илъэс иримыкъу хуэдизкIэ бгъэзэжмэ Джэрыджэ Арсен и сабий усэхэр иту "Ажэжьым и жьакIэр" жыхуиIэ тхылъ цIыкIур Мэзкуу къыщыдэкIауэ щытащ. Ди щIэблэм хуэгъэзауэ мыбы ипэкIэ дунейм къытехьа сабий тхылъхэм "Ажэжьым и жьакIэр"  къызэрыщхьэщыкIыр чылъымпIэ Iув къызыхэщIыкIамкIэщ. Апхуэдэхэр сабийхэм яхузэфIэтхъкъым, куэдрэ зокIуэр. Тхылъ цIыкIум и теплъэм елэжьар Къэбэрдейм къыщыдэкI "Нур" журналым и дизайнер Хъалилэ Миланэщ. Тхылъым и лъэтеувэр щекIуэкIауэ щытар Саральп Мадинэ и Уардэ Унэращ. Мы нэтыныр Заруба Василий къыдита видеохэр ди тегъэщIапIэу дгъэхьэзырыжауэ щытащ:

Iуэхум и къызэгъэпэщакIуэ Урыс  Iэминэ къызэрыхигъэщамкIэ тхылъыр къыщIыдагъэкIын хуей щIэхъуар адыгэ сабийхэм  папщIэ тхылъ гурыхь зэрыщымыIэращ. Мэзкуу щыпсэу Iэминэ езым и бынхэмкIэ а гугъуехьыр зэхищIат. И щхьэгъусэ КIурашын Мурат мылъкукIэ зыкъыщIигъакъуэри Iуэхур икIэ нагъысыфащ. Тхылъыр 1000 хуэдиз хъууэ къыдэкIащ. КъызэрызгурыIуэмкIэ, абы и нэхъыбэр иджыри ящакъым . Псори зэбгырагъэкIыфатэм иджыри ди щIэблэм щхьэкIэ Iуэху дахэ гуэр яублэнут. Сабий благъэу, гъунэгъуу зиIэу хъуар къыхузоджэ "Ажэжьым и жьакIэр" жыхуиIэ тхылъ цIыкIур тыгъэ хуащIыну. И уасэр — сом 200-щ.

Тхылъыр Налщыч къыкIэлъыкIуэ щIыпIэхэм къыщывгъуэтыфынущ:
—  "Sifo Store" щапIэм (Саральп Мадинэ и Уардэ Унэм хэтщ, Лермонтовым и уэрам, унэр 2А);
— "Разумники" щапIэм (Толстойм и уэрам, унэр 94);
— Хъураным и цIэкIэ щыIэ уэрамым тет тхылъ щапIэм, унэр 1);
"Дея" щапIэ-зыгъэпсэхупIэм, канцеляр хьэпшып здащэм деж (Кировым и уэрам, унэр 320);
— удз гъэгъа щащэ "Wodz" тыкуэным (Къэбэрдей уэрам, унэр 11).
— Адыгэ унэ (Лениным и уэрам, унэр 49)

Мэзкуу къыщыфщэхунумэ "Кавказские умельцы" интернет-щапIэм деж щывгъуэтынущ  (http://kavkazstore.ru/books), фыхуеймэ Урысейм и кIуэцIкIэ фи унэ ныфхуашэу.

Тхылъыр щэнымкIэ, зэбгырыгъэкIынымкIэ зыгуэр гупсысэ фиIэу фыкъатхэмэ си гуапэщ a_shibzukho.livejournal.com

Добавить комментарий